tiistai 25. syyskuuta 2012

Syyspuuhia


Olen täyttänyt tätä viime kesänä perustettua kukkapenkkiä pikkuhiljaa sekä siirtämällä kasveja omasta pihasta että ostamalla joitakin lisää. Tälle alueelle on myös istutettu satakunta kukkasipulia, jotka toivottavasti ilahduttavat kukinnallaan keväällä.Toisessa paikassa olen puolestani karsinut rajusti. Tämä parkkipaikan reunassa oleva alue oli alun perin kivikko, mutta joku meni istuttamaan reunaan korkeita kasveja, jotka sitten "vähän" levisivät. Tänä kesänä tämä mainittu joku on sitten kaivanut kasvit pois ja lahjoittanut kymmenkunta säkillistä kasveja muille. Ja työtä riittää, jos tämän yrittää pitää kohtuullisen siistinä.
Lauantaina pihatöitä tehdessäni törmäsin tällaiseen sieniryppääseen, mistä sain idean lähteä lähimetsään sienestämään.
Aloitin paikalta josta viime syksynä löytyi paljon mustatorvisieniä. Tänä syksynä löytyi yksi :D


Suppilovahveroita oli paljon ja ne pääsivät mustatorvisienen kaveriksi kaalipataan.


Karvarouskuja ei löytynyt ensin ollekaan, mutta lopulta löysin niitä omasta pihasta. Kannattiko mennä pihaa edemmäs sieneen ;)


Grisli oli tietysti taas innokkaasti mukana sieniretkellä, mutta se etsi kyllä jotakin ihan muuta kuin sieniä. Lieneekö täällä myyränkolo.Dessikin oli ulkona, kun oli kaunis ilma. Vesisateella se onkin lähinnä liikkunut sängystä toiseen ja käynyt välillä syömässä. Dessi-raasu ei ole ollenkaan syksy- ja talvikissa.Asterixia säät eivät hetkauta, vaan se ulkoilee säällä kuin säällä, ihan kovimpia pakkasia lukuun ottamatta.

Viime päivinä onkin ollut oikeat syyssäät, vaikka ihmeen lämmintä on vielä. Ei ole paljon tehnyt mieli lähteä pihatöihin eikä sienestämään, vaan olen iltaisin pääasiassa kartuttanut sukkasatoa.

11 kommenttia:

 1. Kyllä kukkapenkki sinut keväällä kukinnallaan palkitsee.
  Hyvän sienisaaliinkin olet löytänyt :)

  VastaaPoista
 2. Juu-u. Ensin odottaa, että taimet lähtevät kasvuun ja sitten niitä on karsittava kovalla kädellä :).

  Märkää vaan on....

  VastaaPoista
 3. Kivat syyspuuhat siellä. Dessi taitaa olla samanlainen kuin meidän Sissi-kissa. Heittäytyy talven tullen sisäkissaksi. Toinen kyllä menee tuulee ja tuiskuun. Rapsutukset kisuille :)

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti ahkeruutesi palkitaan ensi kesän kukkaloistolla.
  Sinulla on mahtavia lemmikkejä.

  VastaaPoista
 5. Kivoja syyspuuhia! Meillä on pihajutut jäänyt tosi vähiin,kun tuntuu,että aina sataa ja on tosi märkää :) Aloitin uuden blogin,tervetuloa kylään :)

  VastaaPoista
 6. On sulla siellä oikein puuhamaa,ja kukkaloiston kuvia odotellessa sitten keväällä :)Ihana myyräkoira Grisli,ja kisut, kulkeeko ne katon kautta?:) Mun sienitietous on maailman huonointa,mutta sienisaalis on hieno =)

  VastaaPoista
 7. Oi, syksy ja sienet. Kävin viime viikonloppuna itsekin saalistamassa suppilovahveroita. Oiva sienikoira Grislistä vielä kasvaa tai onpahan ainakin seurana metsässä. Dessi on aivan kun oma karvainen apulaiseni, joka viettää syksyn ja talven visusti sisätiloissa, välillä sateista tai lumista ulkoilmaa ikkunasta murhaavasti tuijottaen.

  VastaaPoista
 8. Sohvalla on meilläkin viihdytty, neuleen kanssa. Työtoveri toi suppilovahveroita pikku pussin ja siitä Isäntä loihti ruokaa. Neulomisen iloa, lämmikettä tarvitaa!

  VastaaPoista
 9. Minä en ole vielä syyspuuhiin päässyt, kun on "pitänyt" sairastaa. Sipuleita olisi kyllä laatikollinen odottamassa istusta. Meillä kissuus muuttuu syksyn tullen sylikissaksi. Kesällä sitä ei juuri näy muuten kuin ruokakupilla ja yöksi tietysti tulee aina sisälle. Mutta kun ilmat viilenevät, alkaa sylissä kölliminen taas maistua.

  VastaaPoista
 10. Syksyllä on omat askareensa.
  Jep, metsään ei oikein innosta lähteä, kun ei omista sukelluspukua.
  Konsa kevät koittaa niin saatte nauttia ihanasta kukkaloistosta ja silloin unhoittuu sipuleiden istuttamisen selkä ja jalka vaivat XD.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi