maanantai 29. lokakuuta 2012

Kaunis kuulas syyspäiväSunnuntaina oli aivan upea aurinkoinen ja täysin tyyni syyspäivä ja kuljeskelin ympäriinsä kameran kanssa.


Järven rannassa oli juuri ja juuri havaittava heikko jää.


Mustaherukkapensaan lehdet olivat vielä aivan vihreitä ja pysyivät jäätyneinäkin pensaassa kiinni.


Vaahtera oli pudottanut lehtensä ja esikoinen haravoi ne taksvärkkityönään. Pakkasen kuivaamia lehtiä olikin kuulemma kevyt haravoida ja kärrätä kasvimaalle.Ostin pari reunusasteria kaksi vuotta sitten, mutta ne eivät kukkineet. Viime kesänä siirsin ne toiseen kukkapenkkiin ja tänä syksynä niissä on muutama pieni kukka.Myöskään jouluruusut eivät viihtyneet ensimmäisessä paikassa ja siirsin nekin. Tänä vuonna toinen ehti tehdä pienet nuput ennen yöpakkasia.Vien kaikki sisäkasvit keväällä ulos ja tuon ne sisään vasta kun alkaa olla liian viileää kasveille. Marraskuunkaktukset tuon ihan viimeisinä juuri ennen yöpakkasia ja ne innostuvat yleensä tekemään nuppuja ulkona ollessaan. Tänä vuonna kukoistuksia ei ole monta.Halloweenin kunniaksi pojat tekivät kurpitsalyhdyt, jotka nostimme ulos ikkunalaudalle. Saa nähdä käyvätkö linnut nokkimassa niitä vai saavatko olla ilonamme vielä toisenkin illan :)

Aurinkoista ja muutenkin mukavaa viikkoa kaikille :)

10 kommenttia:

 1. Kauniita syyskuvia. Minua oikein harmitti viime perjantaina lenkillä ollessa, ettei ollut kameraa mukana. No, eihän siinä juostessa voi mitään kameraa kanniskella, mutta olisi tullut hienoja kuvia monestakin paikasta.

  VastaaPoista
 2. Ihania oikein tunnelmallisia kuvia !
  On sulla kauniita kukkiakin :)

  VastaaPoista
 3. Kyllä onkin komiat ja taidokkaat kurpitsat <3

  VastaaPoista
 4. Kiva jotta on vieläkin kukkia ulkona, meillä näkyy enää komeamaksaruohoa...

  Toivottavasti linnut jättävät komeat kurpitsat rauhaan, vaikka kyllä ne kaiken keksivät. Laitoimme pari viikkoa sitten nostetut loputkin perunat ulos styroxlaatikkoon ja olivathan keksineet laatikoitakin nokkia....

  VastaaPoista
 5. Kivoja syyskuvia ja kukkijoita.
  Meillä taisi mustaherukka pudottaa ensimmäisenä lehtensä.
  Kehäkukat jaksavat vielä kukkia mutta ovat lyhyt aikaisia.
  Lunta tulee lisää ja jospa se säilyisi.

  VastaaPoista
 6. Hienoja kuvia,upea tuo ylin maisema kuva ja hauskat halloween lyhdyt,toivottavasti linnut malttoivat olla nokkimatta ;)Mukavaa loppuviikkoa sinnekkin ja rapsutuksia karvaisille kavereille :)

  VastaaPoista
 7. Kyllä nyt on kannattanut pitää kameraa mukanaan, niin kauniita kuvia olet saanut. Monet sisäkukat tykkää ulkoilla kesäaikana ja syksyllä alkavat kukkia kuten tuo Sinun kaktus. Kaunis kukka.

  VastaaPoista
 8. Kauniita syyskuvia! Kaktukset ovat viehättäviä, kun ne siirtää sisälle alkaa kaunis kukinta. Jouluruusu olisi kaunis, mutta vaatii taitavan viherpeukalon, sellaista minulla ei ollut. Meillä gladius jäätyi kukkineen ulos, korjaan pian talvisäilöön, kuten joka syksy.

  VastaaPoista
 9. Upeita syyskuvia.
  Minä nostin kukat parvekkeelta sisälle. Joulukaktuksessa on paljon nuppuja, toivottavasti aukeavat. Pelargonia tykkäsi huonoa ja rupesi tiputtelemaan kukkin.

  VastaaPoista
 10. Oikein mielenkiintoisia kuvia. Hienot kurpitsat.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi