keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Syyspuuhat jatkuvatViikonloppuna oli kaunista ja lämmintä, joten päätin vihdoinkin pestä loput kukkaruukut ja öljytä kalusteet varastoon siirtämistä varten. Yleensä aloitamme kevään hiomalla ja öljyämällä pihakalusteet, mutta ensi keväänä pääsemmekin suoraan nauttimaan huolletuista pöydistä ja tuoleista :)Grillivaunua en tänä vuonna öljynnyt lainkaan, koska grillin sisus näytti tältä. Tämä grilli pääsi täysinpalvelleena metallinkierrätykseen ja varastossa on jo uusi yksilö odottamassa kevättä.


Mies viimeisteli takkaluukun vaihdon ja koepoltimme jo yhden pesällisen. Takkaluukku on odottanut vaihtoa jo viime talvesta lähtien, mutta parempi myöhään kuin ei ollenkaan. Vaihto-operaatio ei ollut ihan läpihuutojuttu, koska uusi takkaluukku on sekä matalampi että leveämpi kuin entinen.
Seuraavana pihatyönä onkin sitten lehtien haravointi ja niitä meillä riittää. Omenapuu ja marjapensaat pitää suojata kunnolla, etteivät jänikset käy kuorimassa niitä ihan täysin talven aikana. Sen jälkeen voikin jo siirtyä sisätiloihin nauttimaan neulomisesta ja takkatulen lämmöstä.

15 kommenttia:

 1. Ihanapa onkin keväällä ottaa huolletut kalusteet esille..... meillä jäi odottamaan tuo kevättä.
  Kaunis takka luukkuineen :)

  VastaaPoista
 2. Niin viisasta tehdä kevään hommia jo etu käteen. Harvoin vain onnistuu tässä osoitteessa.Meillä yritetään haravoida ja karsia pensaita.

  VastaaPoista
 3. Nyt voit odottaa kevättä hyvillä mielin kun kaikki on valmiina. Kyllä takka on ihana, antaa kodikkuutta

  VastaaPoista
 4. Voi että, mulla on kaikki syystyöt tekemättä eikä yhtään nappaisi siellä pihalla puuhastella =( Pakko kai se on jossain vaiheessa.

  VastaaPoista
 5. Kyllä nyt passaa odotella kevättä kun työt on noin hyvässä mallissa.

  VastaaPoista
 6. Tunnelmallista talven odottelua, takkatulen loisteessa :)

  VastaaPoista
 7. Takkakuvat ovat niin tunnelmallisia ja hieno uusi luukku takalla.Hyvähän nuo on pesut ja öljyämiset nyt tehdä, niin keväällä saa kalusteet ja ruukut suoraan käyttöön :) Iloista haravointia ja loppuviikkoa toivottelen :)

  VastaaPoista
 8. Ihanaa, kun tulee aikaa neulomiselle syksyn myötä.
  Takkatuli ja kynttilän loiste niistä saa mukavasti hymyn huulille!

  VastaaPoista
 9. Elävä tuli on niin tunnelmallinen.
  Sinullahan on jo pitkällä syystyöt. Minä en ole edes aloittanut :D

  VastaaPoista
 10. Keväällä on mukava kantaa kalusteet paikoilleen kun on valmiiksi huollettu ja aloittaa kesän grillikausi uudella grillillä.
  Toivottavasti teillä aurinko paistaa viikon loppuna.
  Meillä ainakin on tänään satanut koko päivän hiljaista tihkua ja välillä romauttaa vähän reilummin.

  VastaaPoista
 11. Mä säästyn haravoi iselta, mutta kun täällä on nyt citykaneja nähty niin verkkoa pitää ostaa lisää...

  VastaaPoista
 12. Kauniita sukkia tuolla alempana. En olekaan ehtinyt käydä täällä pitkään aikaan ja syyn arvannet oman blogini lukemisella. Minusta ei enää ole noihin ulkotöihin ja niinpä kaikki lehtien haravointi ym. syystyöt ovat jääneet miehen tehtäväksi. Odottelen vain aikaa, että hän kyllästyy niihin ja suostuu muuttamaan kerrostaloon. Pieniä oireita siitä on jo olemassa.
  Tuollainen takka on kiva juttu. Mikäs sen mukavampaa kuin istua takkatulen lämmössä vaikka käsitöitä tekemässä. Hyvää syksyn jatkoa.

  VastaaPoista
 13. Ihan samaa mieltä, keväällä ei ole oikein kivaa aloittaa puunaamisella...

  Teille tuleekin mukavia takkailtoja :).

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi