sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Kuisma


Lainasin kirjastosta kirjan Pitsit puikoille ja löysin kivan näköisen sukkamallin. Lanka on Sinisen sohvan emännältä saatua sukkalankaa, josta tein jo yhdet sukat. 130 g lankaa riitti hyvin kahteen pariin sukkia. Puikot 2 mm Knit Pro pyöröt, silmukkamäärä 68.

Ohjeessa kuvio kiertyi nopeammin niin että se siirtyi jalkapöydän yli reunasta toiseen ja oli jo vartta aloitettaessa toisessa reunassa. Huomasin jo melko aikaisessa vaiheessa, että minun olisi pitänyt tehdä vähemmän välikierroksia, mutta en viitsinyt ruveta purkamaan.Kun kuvio oli siirtynyt reunasta toiseen, tein resorin ja sukasta tuli juuri sopivan pituinen. Ohjeesta poiketen tein resorin 1 o kiertäen, 1 n. Jotenkin muistelin että ohjeessa sanotiin niin ja huomasin erheeni vasta kun sukat olivat valmiit :D


Pitsikuvio oli helppo eikä sukkiin tarvinnut juuri keskittyä. Oikein oivallinen malli tehdä samalla kun lukee. Ohje oli jotenkin epäselvä ja jouduin parissa kohtaa arvaamaan mitä ohjeen tekijä mahtaa tarkoittaa. Voi olla että tein jossakin kohtaa eri tavalla kuin olisi pitänyt.


Sukat aloitettiin tekemällä tilapäinen aloitus virkkaamalla (jota ei ollut selitetty kirjassa)ja kärki tehtiin lyhennetyillä kerroksilla, kuten myös kantapää. En saanut aloituksesta kaunista - se on tuo jalan ali varpaiden kohdalla menevä raita. Myös langan kiertäminen silmukan juuren ympärille jätti ruman vinoraidan. Yleensä teen tiimalasikantapään vetämällä silmukan tiukalle kaksoissilmukaksi ja siitä tulee mielestäni paljon kauniimpi jälki. Halusin kuienkin testata kirjan ohjetta, mutta en oikein vakuuttunut. Kärjestä tuli kyllä oikein hyvän mallinen.

En ole vieläkään kyllästynyt neulomaan sukkia, vaan seuraavat ovat jo puikoilla ja sitä seuraavatkin harkinnassa. Ensi viikolla minulla ei olekaan mitään iltamenoja (uskomatonta kyllä!), joten neulomisaikaakin pitäisi olla.

Oikein hyvää viikkoa kaikille :)13 kommenttia:

 1. Saatkin opettaa mulle joskus ton tiimaslasikantapään kun mä en osaa sitä tehdä... Kivat sukat, kaunis väri!

  VastaaPoista
 2. Kivat sukat.
  Hyvää neulomisviikkoa.

  VastaaPoista
 3. Kauniit sukat ja hieno vihreä väri,ihmettelen yhä miten pystyt lukemaan samalla kun neulot :):)

  VastaaPoista
 4. Nämähän onkin taas tosi kivat, pitsiraidan kera :)

  VastaaPoista
 5. Oi oi miten kauniit. Pidän erityisesti mallista ja langasta

  VastaaPoista
 6. Kauniit sukat ja kiva tuo raita koristeena.

  VastaaPoista
 7. Kauniit, voisikohan sukat kutoa ihan perinteisesti? Tv:n katseluun pystyn minäkin, mutta että lukemiseen, en usko.

  VastaaPoista
 8. Minäkin olen katsonut tuota mallia ko. kirjassa, mutten ole vielä sukkia puikoille ottanut. Ohjeessa on tosiaan jotain mätää, mutta kelpo sukat sillä näyttää siltä syntyvän.

  VastaaPoista
 9. Miten sievät sukat, värikin niin heleä.

  VastaaPoista
 10. Kivoja sukkia oot tehnyt sukkasatoon :) Kasialoitus on hyvä sukan kärjessä, siitä tulee aina siisti kun aloituksen saa tarvittaessa kiristettyä siistiksi lopuksi :) Ullassa on siihen ohjeet.

  VastaaPoista
 11. Ahkera sukankutoja olet ja niin kauniita sukkia mahdoton määrä.

  VastaaPoista
 12. Kiva lopputulos, vaikkei ohjeen mukaan mennytkään :) Ja väri on kohdallaan. Joskus huomaan itsekin, että neuleohjeista puuttuu juuri se oman tekemisen kannalta oleellinen selitys ja seuraavaksi itselle heti avautuvat jutut on selitetty mallikuvien avulla. Näin me neulojat ollaan vaan erilaisia.

  VastaaPoista
 13. Täydellistä! Lanka pääsi oikeaan osoitteeseen, arvoiseensa käyttöön. Pitsi on herkkä, kaunis.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi