sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Alpakkakämmekkäät


Nämä kämmekkäät valmistuivat vuoden 2012 puolella, mutta vasta eilen sain aikaiseksi kuvata ne. Lanka La Alpaca, langanmenekki 65 g puikoilla 2,25 neulottuna.Neuloin jo aikaisemmin samasta langasta pipon ja sormikkaat ja ne ovat osoittautuneet oikein lämpimiksi ja muutenkin mukaviksi käyttää. Tämä lanka ei taatusi kutita.Kuvatessani kämmekkäitä huomasin, että viime kesänä perustetusta kukkapenkistä oli lumi osittain sulanut. Yritin heitellä vähän lunta kasvien suojaksi, mutta lumi oli niin kovaa ettei siitä oikein hyvä tullut.Grisli kyllä nautti kun lumi ei upottanutkaan ja juoksenteli hankisilla.

Hyvää loppiaista kaikille!

21 kommenttia:

 1. Kyllä näyttää kivalta ja tuo sana Alpaakka saa jo lämpöisen olon :)
  Terkkuja nyt minun aamulenkiltäni :)

  ps. en tiedä mistä johtuu että usein sinun kommenttisi menee roskapostiin :(, mutta tarkastan joka päivä ja laitan ettei ole roskaposti !!

  VastaaPoista
 2. Hyvät kämmekkäät.
  Meilläkin seinänvierellä näkyy kivikko näiden vesikelien aikaansaannoksena.
  Mukavaa loppiaista!

  VastaaPoista
 3. Varmasti lämpimät, monessa asiassa käytännölliset tuollaiset kämmekäät.
  Hyvää loppiaista !

  VastaaPoista
 4. Se on tärkeää, ettei kutita. Hauskannäköiset kämmekkäät.

  VastaaPoista
 5. Alpakka on varmasti tosi lämmintä lankaa ja niin ihanaa muutenkin. Hieno kuva koirastasi, sopivasti neljä tassua ilmassa, ainakin siltä näyttää.

  VastaaPoista
 6. Oikein mukavan näköiset kämmekkäät.
  Midänkin koiruus juoksenteli lekillä pitkin peltoja ketun ja saukon jälkien perässä.

  VastaaPoista
 7. Hyvää Loppiaista! Hienot kämmekkäät ja näyttävätkin niin lämpöisiltä :) Ihana kuva iloisesta koirulista, rapsutuksia Grislille <3

  VastaaPoista
 8. Kivat junasukkamaiset kämmekkäät. Mulla on kans tota lankaa ja pittäkin keksiä sille joku käyttö. Vaan onhan noita lankoja ja mielessä projektejakin. Olen kade varastosi vähyydestä! (Lue itsekuristasi)

  VastaaPoista
 9. Kivat kämmekkäät ja varmasti lämpimät kun mahtuu ilmaa paljon noiden oikeiden ja nurjien kerrosten väliin. Lankahan on tietysti itsessään jo lämmintä laatulankaa.

  VastaaPoista
 10. Kauniit kämmekkäät, meidän koiratantta (70 kg) ei pystynyt juoksemaan hangella kun se petti alta:))

  VastaaPoista
 11. Kiva asustelisä...lanka on minulle tuntematon...

  Täälläkin oli sellaisia kelejä, että hangen päälle oli tullut kunnon jääkerros..

  VastaaPoista
 12. Alpakkalangat ovat kyllä ihania sekä neuloa, että sitten valmiina neuleena. Meillä ei ole pelkoa, että lumet kukkapenkeistä ihan heti sulaisivat...

  VastaaPoista
 13. Hauska pallukkamainen pinta :) Kiitos korvasienikommentista, se on oikein osuva koska kämmekkäiden saada rakastaa korvasieniä ;D Hauska kuva koirulista hangella juoksemassa :D
  Hyvää alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
 14. Hauskat kämmekkäät! Eipä ole täälläkään ollut lunta kinoksiin asti, mitä nyt vähän tuuli on juoksuttanut kevyttä pakkaslunta. Tuossa makuuhuoneen ikkunan alla oli pitkään tilanne, että ruoho näkyi. Nyt siinäkin on muutama sentti lunta. Oikein hyvää alkanutta vuotta sinulle ja perheelle - lemmikkejä unohtamatta.

  VastaaPoista
 15. Hei! Tulin kysymään neulotko vielä sukkia pyöröpuikoilla? Vai siirryitkö takaisin sukkapuikkoihin? Minä ostin uuden kirjan varresta varpaisiin ja kokeilen sillä tyylillä. Varpaista varteen ei oikein iskenyt, mutta tämä uusi näyttäs olevan parempi juttu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neulon sukkia vain pyöröpuikoilla kaksi sukkaa yhtaikaa ja pääasiassa varpaista varteen. Sukkapuikkoja käytän vain sormikkaiden sormien neulomiseen ja kolmen puikon päättelyyn :)

   Poista
 16. Nuo kämmenkkäät ovat kivat ja varmaan voi laittaa sormikkaiden päällekin ;)

  Ai on kirja varresta varpaisiinkin?
  Aloitin vain nyt kokeilemaan kahdella sukalla pyöröpuikoilla, kuin sujuisi varpaista varteen, ja aika hidasta tuo on... olisin varmaan jo yhden sukan kutonut tässä ajassa kuin muutaman kerroksen alkua...
  kiitos rohkaisusta

  VastaaPoista
 17. Halvattu vieköön kun mäni monta päivää, ennen ku muistin millä nimellä blogisi oliskaan :)
  Lopulta siis löysin tänne uuteen blogiisi. Nyt laitan ihteni lukijakuntaasi, ettet häviä.
  Liukkaita puikkoja alkaneelle vuodelle.

  VastaaPoista
 18. Kauniit kämmekkäät. Ja kun niin monet jo odottaa kevättä,niin on hyvä,että edes joku osaa nauttia talvestakin ;)

  VastaaPoista
 19. Kauniit, lämpimät ja tyylikkäät kämmekkäät. Meillä on kerrostalon piahssa mahtavat lumikinokset kukkien päällä, aion keväällä taas kerran hajottaa ne lapiolla, sitten joskus toukokuussa...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi