tiistai 15. tammikuuta 2013

Putoavat tähdet

Olen ihastunut ylhäältä alas ilman saumoja tehtäviin paitoihin ja löysin ABC Knitting Patterns -sivustolta mielestäni kivan mallin: Falling starPunainen lanka on viime kesänä Karnaluksista ostamaani Austermann Algarve Grandea, jota meni kaikki 500 g. Kirjava lanka on jo vuotta aikaisemmin Karnaluksista ostettua Austermann Algarve Coloria, jota kului 105 g. Kirjavasta langasta olen jo aikaisemmin tehnyt yhden paidan. Puikkoina käytin 3,5 mm Knit Pro pyöröjä. Tein hihat ennen vartalo-osaa ja jatkoin helmaa niin pitkälle kuin lankaa riitti.
Jotta lanka ei aivan pääsisi loppumaan, piipahdin viime viikolla Lankamaailmassa.


Lähdin etsimään villapaitalankaa ja löysin alennuksessa olevaa Stepiä, jota ostin kaikki saman värierän kerät. Jämäraitasukistani jäi liian vähän Maijaa että siitä saisi mitään, joten ostin Maijalle kaveriksi Vilmaa. Kirjavasta puuvillalangasta on tulossa tiskirättejä ja ohut puuvillalanka on kaupanpäällisiä.


Esikoinen rupesi suunnittelemaan itsellen Java-paitaa, johon piti hakea langat, joten taas oli edessä reissu Lankamaailmaan. Lankojen pitää tietysti olla juuri oikean sävyiset ja yllättävää kyllä onnistuin ostamaan pojalle kelpaavat värit. Poika toivoi paksua villapaitaa ja minulle 4 mm puikoilla neulottava Ville on paksua :) Ostin myös Vilmalle kaverin, kun rupesin epäilemään etteivät lankani riitä sukkiin. Ja taas tuli kaupanpäälliskerä.

Neulepaitani oli sen verran iso urakka, että taidan lähiaikoina tyytyä pienempiin töihin odotellessani että esikoinen löytää sopivan Java-logon paitaansa neulottavaksi. Siitä voikin tulla mielenkiintoinen projekti, koska logon on oltava just eikä melkein eikä oikeanlaista kuvaa ole vielä löytynyt.

Oikein mukavaa talvista viikkoa kaikille täällä kävijöille.


19 kommenttia:

 1. Hieno paita!
  Tää on taas sitä neulojan matikkaa ihan selvästi...mutta pointsit Lankamaailmalle kun vaihteeksi on lahjuksena jotain muuta kuin Raggegarnia. :)

  VastaaPoista
 2. Voi että, kyllä tuo uutuus onkin todella kaunis. Eikä sitten saumatkaan paina.
  Ihania lankoja... noista saa vaikka mitää kivaa tehtyä :)

  VastaaPoista
 3. Kaunis pusero ja malli ja ihana väri :) Olen neulonut kaikki koirien villapaidat ja pikku Ulpun villapuvun tuolla ylhäältä alas menetelmällä sukkapuikoilla :) täytyisikin kokeilla ihan itelle neulomalla.Ihania lankoja ja värejä olt hankkinut :)Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 4. Ihana pusero kun on punainen. Langathan on aina ihania. Kuvistakin tulee hyvälle mielelle.

  VastaaPoista
 5. Saumaton neule on tosi kiva. Itselläni on toistaiseksi tuntumaa ainoastaan Pinaattitunikan neulomisesta ylhäältä alas päin.

  VastaaPoista
 6. Tosi kaunis paita,värikin just kohdallaan.

  lankoja ei ole koskaan liikaa:)

  VastaaPoista
 7. Oi miten kaunis paita. Ja mikä lanka saalis. Vaikka mitä kivaa.

  VastaaPoista
 8. Kaunis paita! Minä kanssa tykkään mitä vähemmän on saumoja ja hihasaumojen yhdistäminen on vihonviimeistä puuhaa mitä tiedän. Nyt olis hakusessa purolle villatakin ohje,missä olisi mahdollisimman vähän yhdistämistä,ehkä mie vielä joskus löydän sopivan ohjeen :)

  VastaaPoista
 9. Tulipas nätti pusero ♥. Olen itsekin ajatellut jossain välissä tsekkaavani tuon ylhäältä alas ilman saumoja jutskan.

  VastaaPoista
 10. Ihana pusero, Tähti! Olet hankkinut kaunista materiaalia uusiin neuleisiin. Laita Pojalle ruutuppaeri ja värikynät käteen...saattaa syntyä juuri sopiva kuva...

  VastaaPoista
 11. Toi on niin kiva paita, sen ensimmäisen olen nähnyt ihan livenäkin. Nyt tekee kyllä mieli tehdä itsellekin tuollainen. Lankaakin olisi... hyvä tietää, reilusta puolesta kilosta saa jo noin hyvän kokoisen.

  VastaaPoista
 12. Onpas kivan näköinen pusero! Minäkin tykkään noista ylhäältä alas neulottavista. Myös lankasaaliisii näyttää varsin mukavalta =)

  VastaaPoista
 13. Villapuserot on aika isotöisiä. Punainen väri on kyllä kaunis.
  Lankamaailmassa kyllä täytyy aina välillä pistäytyä, vaikka entisiäkin olisi.

  VastaaPoista
 14. Onpahan juuri Huopatossusen näköinen neulepusero!
  Oi, oi tulipa eräs langan metsästys mieleen tästä Javasta.
  Kyllä oli 100 g Evertonin sinisellä langalla kilohintaa ... huh, kun joka lankakaupasta tarttui jotain mukaan.
  Auringonsäteitä ja inspiraation kipinöitä!

  VastaaPoista
 15. Kivan näköinen paita tai pusero, kuten olen tottunut näitä neuleita nimittämään. Pitäisi olla enemmän ohjeita tuollaiselle ylhäältä alaspäin tehtävälle neuleelle. Minulle ne Ravelryn ohjeet jäävät käyttämättä, kun en osaa englantia. Novitakaan ei isommin ole tuollaisia ohjeita julkaissut.
  On sinulla kuitenkin taas lankaa. Minä ostin nuukuuksissani vain pari kerää Nallea, josta olen tekemässä kirjolapasia. Hyvää talven jatkoa.

  VastaaPoista
 16. Ihanan värinen tuo pusero!!! Mun hermoille vaan liian työläs...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi