sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Säärystimet


Luminen talvi innosti minut neulomaan säärystimet suojaamaan housunlahkeita työmatkalla. Säärystimet on tehty 4 mm Knit Pro Cubics -puikoilla. Testasin puikkoja vasta toisen kerran ja ihan kiva niillä on neuloa. Tosin en huomaa isoa eroa pyöreisiin puikkoihin. Lankaa kului 160 g ja sain tämänkin langan neulottua loppuun.

Olen tehnyt tästä langasta - Schachenmayr Alpakka Fashion - pari vuotta sitten pipon, kaulurin ja kämmekkäät samalla mallineuleella. Kauluriin ja pipoon löytyy Ravelrysta ohje nimellä cowl/beret de Printemps.Kaunis mallikuvio ei erotu näistä sisällä huonossa valossa otetuista kuvista.


Esikoinen innostui pudottamaan lunta autotallin katolta. Paikoitellen lunta oli melkein pojan kainaloihin asti, joten kyllä katon taakkaa on aihettakin keventää. Märkä lumi oli tosi painavaa, minkä huomasin itsekin kun lapioin lunta pois käytävältä, johon osa lumesta putosi.Lunta on satanut viime päivinä reippaanlaisesti ja käpylamppu on kohta kokonaan lumen peitossa. Luonnonvalo on selvästi lisääntynyt, mutta saisi se aurinkokin näyttäytyä. Odotan innolla kevättalven aurinkoisia pakkaspäiviä, ne ovat vuoden parhaita päiviä - kesän hellepäivien rinnalla ;) Keväästä en juuri perusta, koska ihhoan kurakelejä yli kaiken. Yritän löytää keväästä hyviä puolia, kuten kasvien esikasvatus. Siirrynkin seuraavaksi hyötykasviyhdistyksen sivuille tilailemaan vähän siemeniä. Ja kun niiden esikasvatus ei onnistu, käyn alkukesästä ostamassa taimia. Mutta joka kevät pitää yrittää kasvattaa ainakin jotain siemenestä :D

Lepposia talvipäiviä kaikille ja liukasta laskiaista!

10 kommenttia:

 1. Nämä on kauniit, ja niin suloisen väriset.
  Vielä noille käyttöä riittää, talvi jatkuu !

  VastaaPoista
 2. Kauniit säärystimet, ihailen aina sun taitoa tehdä näitä pitsi/kuvioneule töitä, itsellä ei ei ole taitoa ja ei taida kärsivällisyyskään riittää :) Lunta on riittävästi, hyvä on katon taakkaa vähentää, raskasta puuhaa, mutta kyllä nuo nuoret jaksaa :) Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 3. Tosi ihanat säärystimet.
  Onneksi uusi lumi on vanhan surmaa.

  VastaaPoista
 4. Ihanat säärystimet. Onpas teillä paljon lunta. Meidän Käpyvalaisin näkyy vähän enemmän.

  VastaaPoista
 5. Kauniit säärystimet. Meidän käpylamppumme ovat jo hautautuneet lumeen. Niin on kohta kaikki muukin, saisi jo minun puolestani riittää tuo lumentulo. Sinun taimien kasvatuspuuhasi kuulostavat kovin samanlaisilta kuin omani ;)

  VastaaPoista
 6. Hyvännäköiset.
  Säärystimiä en ole vielä koskaa kokeillut tehdä, kun en ole edes pohtinut, tykkäisinkö niitä pitääkään - no Missiokapuppaan myyytäväksi ja joku tykkää kuitenkin...

  Hyötykasviyhdistyksen lehteä Pähkylää olemme mekin selailleet ahkerasti viime aikoina ja miettineet, mitä uutta tänä vuonna viljelisimme.

  VastaaPoista
 7. Kauniit säärystimet.Miten ihmeen paljon teillä on lunta? Luulin jo että meillä on paljon mutta taidamme jäädä toiseksi.

  VastaaPoista
 8. Hieno mallineule noissa säärystmissä.

  Minä se vaan odottelen niitä hellepäiviä :D.

  VastaaPoista
 9. Keväisen kauniit säärystimet mallin nimeä mytöten!
  Juu-u kyllä tuota lunta on jo kotivaroiksi asti.
  Pikku-ukko tosin nauttii kiipeillessään pihamme vallilla ;o) vuorikiipeilijänä.
  Auringonpilkahduksia!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi