sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Darling Buds of May

Etsiskelin Ravelrysta kesäpaitaohjetta, mutta kuinka kävikään: Löysin Caroline Steinfordin hurmaavan pyöreän pitsihuivi Darling Buds of May. Pitihän se saada heti puikoille, vaikka minulla muutama pitsihuivi jo onkin.
Ohje on erityisen selkeä ja helppolukuinen. Olin kuitenkin ainakin Ravelryssa ensimmäinen huivin neulonut ja löysin ohjeesta pienen virheen. Caroline korjasi sen heti ja nyt ohje on kunnossa.

Vaikka pitsiä neulottiinkn joka kerroksella, se ei ollut ollenkaan hankalaa, kun kaikki kerrokset olivat oikeita. Se hyvä puoli on ympyrää neulottaessa, että nurjaa puolta ei tarvitse neuloa ollenkaan.

Puikkoina käytin 3 mm Knit Pro Symphonie -pyöröjä. Oranssi lanka on Zelda's Dippins Wild and Free, värinä Halloween. Noin puolivälissä aloin epäillä langan riittävyyttä, mutta kyllähän se riitti - reunukseen asti. Onneksi reunus neulotaan erikseen, joten jämäkeräni Colourmartin silkkilankaa pääsi käyttöön. Se riitti juuri ja juuri. Lopputulos on oikeastaan ihan onnistunut, vaikka ensin epäilinkin toisen värin käyttöä.

Tähän huiviin meni 120 g lankaa, mutta koska ostin jo ennen huivin valmistumista 500 g lisää, ei lankavarastoni oikein näytä pienenemisen merkkejä. Puolivuotiskatsaus osoittaa, että tänä vuonna olen neulonut 3023 g ja ostanut 4617 g lankaa ja varaston suuruus on tällä hetkellä 10286 g. Langan kulutus on ihan hyvä, mutta ostotahti ollut alkuvuonna vähän liian kiivas.

Juhannussäät eivät oikein suosineet juhlijoita. Minä vietin juhannuksen flunssaa potien, joten sateinen ja kylmä sää ei niin kauehasti haitannut. Onneksi viikon kuluttua alkaa neljän viikon hellejakso. Ai mistä tiedän: Minulla on silloin loma :D

10 kommenttia:

 1. Ihana huivi, ja toivotaan että sitä hellettä tulee:))

  VastaaPoista
 2. Tyylikäs, värin vaihto korostaa kauniisti helmaa. Toivon pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 3. Wau, nyt saat kyllä ihailuni ja silmät napillaan tuota tuijotan. En millään jaksaisi neuloa noin hienoa jossa saa koko ajan laskea ja tuojottaa ohjetta.
  Hienoa Sinä ♥

  VastaaPoista
 4. Ihanaa romanttista pitsiä.
  Sinä se osaat puikoilla loihtia toinen toistaan kauniimpia pitsihuiveja!
  Aurinkoisia päiviä!

  VastaaPoista
 5. Voi mikä huivi! Ja tuo väri, namskis nam. On siihen silmukka poikineen uponnut. *lähtee etsikään pitsiponcholle ohjetta*

  VastaaPoista
 6. Oo, kerrassaan upea huivi! Väriä myöten!

  VastaaPoista
 7. Tuollainen huivi pysyy hyvin yllä! ja oikeaa on mukava neuloa...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi