torstai 12. kesäkuuta 2014

Kesäkuun alussa kukkivia

 

Bellikset kukkivat vieläkin kauniisti seinänvieruspenkissä ja akileijat ovat aloittaneet kukintansa. Penkin toisessa reunassa on Outdoor Girl -tomaatteja, jotka tekivät viime kesänä satoa lokakuuhun asti. Saa nähdä miten tänä kesänä käy.
Vaaleanpunaisen akileijan olen saanut blogikaverilta Tarikalta.Violetin akileijan onnistuin siirtämään tien varresta. Siellä kasvaa myös valkoisia ja tummanpunaisia akileijoja, mutta en ole onnistunut saamaan niitä kasvamaan siemenestä. Tosin myös tila tässä penkissä loppuu, joten pitää kaivaa uusi kukkapenkki jos haluan lisää akileijoja :DHopeahärkki on levinnyt parkkipaikan viereisessä penkissä hyvin. Se on myös vähän levähtänyt, koska Grislistä on mukava pureskella luuta hopeahärkin päällä.Lehtosinilatvakin on levinnyt hyvin.


Yhdestä penkistä löytyi pieni tupas violettia mirrinminttua. Se taitaa olla vähän puristuksessa, koska ei ole levinnyt yhtä hyvin kuin toisessa penkissä kasvava valkoinen.


Syreenipensaat ovat kasvaneet ja tarjoavat jo kivasti näkösuojaa naapuriin.


Meillä on myös unkarinsyreeniä, joka kukkii vaatimattomammin kuin suomalainen, kasvaa hitaammin ja kestää sään vaihtelua huonommin. En ymmärrä miksi sitä tuli joskus hankittua.

Puutarhan hoito muistutaa neulomisharrastusta siinä, että muutaman vuoden kuluttua ei voi käsittää miksi jotain kasvia tai lankaa on tullut ostettua. Maku muuttuu tai taidot kehittyvät, kummasta sitten lieneekin kysymys. Onneksi sekä suurin osa kasveista että langoista tuntuu vuosienkin jälkeen oikein hyviltä hankinnoilta :)

Mukavaa loppuviikkoa!

7 kommenttia:

 1. Ihania kesän kukkia, tuoksuja myöten! t. Tänne on nyt haasteellista kommentoida. t. Sininen sohva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, olen pahoillani kommentointiongelmista. Olin ehkä sählännyt asetusten kanssa uudella tabletillani. Toivottavasti jatkossa onnistuu paremmin :)

   Poista
 2. Todella ihanaa kukkaloistoa.
  Ihanaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
 3. Kaunis kukallinen seinusta. Tuo sopii juuri tuohon paikkaan, kuin nenä päähän :)

  VastaaPoista
 4. Paljon kauniita kukkijoita sinulla! Meillä ei lehtosinilatva vielä kuki, vaikka moni muu yleensä hieman myöhemmin kukkiva on jo kukassa.

  VastaaPoista
 5. Ihanaa kukkaloistoa.
  Juu-u toisinaan herää kysymys, jotta mitä ihmettä päässä on liikkunut, kun vastaan tulee näitä ei niin priimoja hankintoja.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi