maanantai 26. toukokuuta 2014

Kukkii kukkii


Viime päivien lämpimät säät ovat saaneet kasvit kasvamaan ja kukkimaan hurjaa vauhtia. Kultatyräkki aivan humahti täyteen kukoistuksia.Orvokitkin alkoivat kukkia hetkessä.


Myös mansikat ovat täynnä kukoistuksia, joista toivottavasti kehittyy paljon marjoja.


Dessi herkuttelee mirrinmintulla, jota myös Asterix käy välillä salaa maistelemassa. Tämän viereen ei kannata istuttaa mitään kovin herkkää, koska se tulee joka tapauksessa tallatuksi :DKylmänkukan kukoistus on kuihduttuaan hauska huiskale.
Koska olen kuitenkin enemmän hyöty- kuin koristepuutarhuri, minua ilahduttavat erityisesti mustaherukan kukoistukset.Ja tietysti myös omenankukat.Tein eilen kevään ensimmäisen raparperipiirakan ja siitä katosi samantien parempiin suihin jo huomattava osa.Tänä keväänä kaikki Outdoor Girl -tomaatin taimet itivät ja taimista tuli parin viikon kylmän kauden aikana oikein tukevia. Koska en henno heittää hyviä taimia pois, minulla on kymmenen tomaatin tainta ulkosalla kukkapenkissä ja ruukuissa. Saa nähdä miten selviävät huomenna alkavasta kylmästä kaudesta. Onneksi ostin paljon harsoa, että saan kaikki kasvit suojattua kylmältä.
Minikasvihuoneessa on kaksi Tigerella-tomaattia, jotka ovat itäneet hitaasti ja ovat vielä kovin pieniä ja kaksi komeaa paprikan tainta sekä muutama basilika. Basilikat tuskin selviävät ennustetusta sään viilenemisestä, mutta minulla on niitä myös sisällä kasvamassa.


Kasvilavassa on kesäkurpitsa, omenakurpitsa, kaksi pensaspapua, sipulia, salaattia ja retiisiä. Minulla on tapana kylvää keväisin kaikkiin väleihin nopeasti kasvavaa salaattia ja retiisiä, jotka voi syödä ennen kuin muut kasvit valtaavat tilan. Taustalla olevaan kasvimaahan istutin palmukaalin väliin samettikukkaa, jonka toivon auttavan pitämään tuholaiset kurissa. Viime kesänä ötökät söivät kaikki palmukaalin taimet. Tänä vuonna pitää olla nopeampi ruiskuttamaan tuholaisten vaivaamat kasvit nokkosvedellä.Suunnittelin jo kaivavani jouluruusut pois penkistä, koska ne eivät ole vielä koskaan kukkineet. Eilen huomasin, että toisessa on useita nuppuja ja yksi jo auennut kukoistus. Kannatti olla saamaton ja jättää kasvit maahan :D


 

11 kommenttia:

 1. Tyräkki on kyllä mahtava kukkiessaan, Laita joulurusun siemenet syksyllä maahan niin saat uusia taimia ensi keväänä.

  VastaaPoista
 2. Aina kannattaa antaa kasveille aikaa. Jotkut vain ovat sellaisia jurottajia, mutta aikansa murjotettuaan yllättävät iloisesti.

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Osakainen osui kyllä aivan naulankantaan. Ne muka-kuolleetkin kannattaa tällä tontilla ainakin pitää maissa parikin vuotta. Joitain köynnöksiäkin pukkaa paikoista, mihin en ole muistanut niitä istuttaneenikaan :-)
  Kultatyräkki ja kylmänkukka ovat niin hienoja. Ja mansikkaa kerttaisempaa kukkijaa ei taida ollakaan.

  VastaaPoista
 5. Ihanaa kukkimista, satoa ja kauneutta luvassa jatkossakin.

  VastaaPoista
 6. Kasvien kanssa toimii myös uhkailu ;o).
  Onhan siinä ilta-askaretta kerrakseen, kun suojaa taimet harson alle.
  Pirteitä päiviä!

  VastaaPoista
 7. Kauniita kukkia. Toivottavasti ne ei suutu, kun tuli näin kylmä sääjakso !

  VastaaPoista
 8. Pitkästä aikaa ehdin vähän blogejakin tutkailemaan. Juu, kyllä kukkii! Se lämmin jakso tuossa välissä teki sen, että moni tavallisesti myöhäisempi kukkija ehti jo kukkiakin. Tyräkit vielä kukoistavat meilläkin.

  VastaaPoista
 9. Ihan justiinsa pätkähti päähäni, että meiltä se on kukkapenkistä hävinny tuo Kultatyräkki. Hiisi vieköö ja varmaan veikin. :)

  VastaaPoista
 10. Minäkin kasvatan mieluumin hyötykasveja, tänä keväänä minulla vaan iti kauhean huonosti siemenet.
  Sinulla on jo mukavasti alulla.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi