maanantai 19. toukokuuta 2014

Toinen Flare


Neuloin jo alkuvuonna yhden Veera Välimäen suunnitteleman Flaren ja tykästyin paitaan niin kovasti, että tein toisenkin.
 

Tässä lankana on Wollmeise Twin väreissä Orient, Campari Orange ja Campari Piccolo. Paita on neulottu ylhäältä alas ja sain langat käytettyä niin, että yksi loppui kokonaan ja kahta jäi muutama metri jäljelle :D


Puikkoina käytin 2,5 mm Knit Pro Symphonie -pyöröjä.

Vaikka sileän oikean neulominen onkin melko puuduttavaa, sain paidan neulottua alle kuukaudessa. Välillä teki kyllä mieli aloittaa jokin oikein oikein pitsinen tai palmikkoinen työ rinnalla tehtäväksi, mutta halusin saada paidan valmiiksi. Kyllä tälle vielä tänäkin kesänä käyttöä tulee, vaikka lämpöaalto iskikin. Viimeistään kesäkuun alussa viilenee, kun koululaiset ovat jääneet lomalle ;)


Voi olla että monen silmään kolmella värillä tehty raidoitus näyttää levottomalta, mutta minua värien yhdistelmä miellyttää :) Neuloin vartalon raidoittaen Orientia ja Piccoloa ja hihat sekä resorit Campari Orangella.

Jos olisin saanut paidan valmiiksi päivää aikaisemmin, lankavarastoni olisi pienentynyt reilusti alkuvuoden saldosta. Koska paita valmistui vasta sen jälkeen kun olin käynyt Porvoossa Teeteen alennusmyynnissä ostamassa 2,5 kg lankaa, lankavarasto ei päässyt hupenemaan. Ostin 1 kg harmaata Sandnes Garn Linea, 1 kg Sandnes Garn Duoa ja 500 g Sublime Yarns Egyptian cottonia (joka sivumennen sanoen pääsi jo puikoille). Olisin ostanut enemmänkin lankaa, mutta olin paikalla pari minuuttia varastomyynnin aukeamisen jälkeen ja juutuin pahasti ruuhkaan. Ensi vuonna pitää olla aikaisemmin liikkeellä :D


8 kommenttia:

 1. Tää on kyllä ihana. Olis ihan mun värinenkin <3 Miusta tuo raidoitus on justiinsa hyvä. Tai en siis tajunnut edes, että se on useammalla värillä neulottu, ihastelin vain makeeta väritystä. Vaan kakspuolosilla paita... Ei ehkä kannata arvioida tikuteltua silmukkamäärää :-)

  VastaaPoista
 2. Kaunis! Väriyhdistelmä on herkullinen. Neuleelle on käyttöä myös kesällä, ohut neule on erityisen toimiva. Sileän neuleen etu on juurikin nopeus, vaikka ohuilla puikoilla saakin tehdä monta, monta kerrosta. Oletpa hankkinut kaunista lankaa!

  VastaaPoista
 3. Kauniin värinen paita ja varmaan mukava päällä.
  Voi miten ihania lankoja olet ostanut, on sulla nyt millä "mällätä" :)

  VastaaPoista
 4. Juuri Huopatossusen värinen XD.
  Jotkin ohjeet ovat vaan niin mieluisia, jotta samalla sitä kutoo useammankin puseron.
  ;o) kyllähän talvivarastojen kerääminen tulee aloittaa hyvissäajoin. On sitten kelien viilentyessä lankaa puikoille.
  Mukavia hetkiä puutarhakeinussa!

  VastaaPoista
 5. Minun silmää ilahduttaa kyllä tuo värimaailma. Ja täysi kunnioitukseni siitä, että olet jaksanut neuloa puseron. Minulla on villatakki tekeillä ja se kestää ja kestää.

  VastaaPoista
 6. Aivan ihana pusero ja niin herkullinen väri, oranssi miellyttää aina silmää, muiden värien kera tai yksinään :) Oikein neule on puuduttavaa, mulla yksi puuvillalankainen projekti menossa ja hitaasti etenee :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi