torstai 22. toukokuuta 2014

Toukokuun kukkijoitaPikkutulppaanit kukkivat ahkerasti.


Isompien tulppaanien kukinta alkaa olla jo ohi eivätkä ne yltäneet kukkimisinnossa pienempiensä veroisiksi. Vaikuttikohan asiaan se, että viime vuonna lähes kaikki tulppaanit päätyivät kauriiden vatsoihin.


Aikaisempina vuosina minulla on ollut valkoista, vaaleanpunaista ja tummanpunaista bellistä. Tänä vuonna näyttää olevan tummanpunaista ja keltaista :0Kevätesikot jaksavat kukkia innokkaasti joka kevät.


Tähän kukkapenkkiin olen istuttanut keltaisia ja violetteja perennoja. Tykkään tästä väriyhdistelmästä.


Viime viikonloppuna istutin osan Outdoor Girl -tomaateista ruukkuihin ja penkkiin talon seinustalle. Kylmä kausi taisi olla hyvästä, koska tomaatit melkein lakkasivat kasvamasta pariksi viikoksi ja niistä näyttää tulevan tosi tukevia tänä keväänä. Viime vuonna tomaatit olivat paljon korkeampia ja hontelompia kun istutin ne ulos.

Kylvin kasvimaalle vähän salaattia, tilliä ja persiljaa, mutta ensi viikonloppuna ajattelin kylvää loputkin kasvit.


Grisli on nauttinut lämpimistä ilmoista ja viihtyy pihalla aina kun joku puuhastelee siellä. Tämä luu on niin tärkeä, että se pitää joskus ottaa kävelyllekin mukaan <3 Onneksi Grisli ei hautaa luita kasvimaalle. Dessin kanssa meillä on välillä hieman erimielisyyttä siitä mihin suuntaan kasvien juurien tulisi olla. Dessistä kun on hienoa, että joku pehmentää vessamullan valmiiksi. Kuka sitä kovaan multaan tarpeitaan tekisi :D

Lämmintä ja aurinkoista viikonloppua! Lauantaina on Marketanpuiston puutarhamarkkinat, joissa taidan piipahtaa ainakin hakemassa ideoita.

6 kommenttia:

 1. Kevät on niin mukavaa aikaa, kun melkein joka päivä löytyy jotain uutta :)

  VastaaPoista
 2. Hienoa, mullan Laaduntarkastus toimii ja varmistaa kasveille hyvän kasvualustan, lannoittaakin. Samalla harveneekin mukavasti, kukkamaa. Kauniita kukkia. Hyvää markkinapäivää!

  VastaaPoista
 3. Upeaa kevään kukkaloistoa.
  Meillä Lilli kävi syömässä kanankakka rakeet uudesta kukkapenkistä, mokoma.

  VastaaPoista
 4. Niin on kaunista kukkaloistoa sun pihalla, ilo silmälle kun kuvia katselee :) Suloinen Grisli :) Rapsutuksia karvaisille kavereille <3

  VastaaPoista
 5. Kauniita, nyt vaan oli niin kuuma sääjakso että kukat harmi kyllä kuihtuvat nopsaan !

  VastaaPoista
 6. Silmiä hivelevää kukkaloistoa!
  ;o) vai on teillä Dessin kanssa näkemysero mikä kasvinosa pitäisi olla mullassa.
  Aarre on aina aarre ja siitä pitää pitää hyvä huoli.
  Koreaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi