torstai 31. joulukuuta 2015

Vuoden viimeiset

Otin loppukirin valmistuneiden töiden kuvaamisessa ja siltä kuvat näyttävätkin. Marras-tammikuussa ei pitäisi edes yrittää kuvata neuleita, kun lopputulos on aina enemmän tai vähemmän epäonnistunut :(
Olen menossa tammikuun puolivälissä työkaverin karonkkaan ja ajattelin, että musta leninki kaipaisi jotakin riittävän juhlavaa piristystä, ettei tulisi ihan hautajaisfiilis. Neuloin kapean Upstairs Shawlin ja lisäsin reunoihin pienet helmet. 
Puikot 4 mm, lanka Titan Wool Merinos Extra, jota kului n. 20 g. Huivilla on leveyttä n. 20 cm ja pituutta 150 cm. Reunat tuppaavat pingottamisesta huolimatta rullaantumaan.
Sain joululahjaksi kaksi kerää Sandnes Garnin Fritidsgarnia neulakintaita varten. Yritin tehdä sukat, mutta huomasin melko nopeasti, etteivät ne minun jalkaani mahtuisi. Niinpä varpaista aloitetuista sukista tulikin kintaat. Pisto on puolisuomalainen 1+2 F1 lettireunuksella.Ensin tuo lettireunus ei näyttänyt hyvältä, mutta kun kerroksia tuli lisää, se alkoi näyttää ihan kivalta. Se on kaunis myös nurjalta puolelta. Työläämpi tuo on kuin normaali pisto: ainakin minun tekniikallani joka pistoon tulee yksi vaihe enemmän. Peukalot ovat taas tosi epäonnistuneet, samoin neuleen lopettaminen ranteessa.Kissan kanssa elävät/eläneet ymmärtävät varmaan, kun kerron että huomattavasti käsityöaikaa on kulunut tähän työhön. Olen kerinyt tätä n. 20 m lankaa edestakaisin ja Dessin tassu on ollut kovasti "apuna". Ulkona kun on liian kylmä ja jatkuva sisällä olo alkaa käydä tylsäksi, niin Dessi on ollut kovasti seurallinen ja levittänyt käsityötarvikkeitani ympäriinsä. Erityisesti sininen kerroslaskuri on saanut kyytiä.


 Tästä kuvasta ei edellä olevaa uskoisi todeksi.


Lopuksi vielä tämän vuoden langankulutus:
alkutilanne 8455 g
ostettu/saatu 4894 g
käytetty/annettu 5115 g
lopputilanne 8235 g

Langoista on syntynyt 11 sukat/tossut, 2 pipoa, 5 käsineet, 1 mekko, 1 villatakki, 4 paitaa, 1 peitto/kissanalusta ja 4 huivia. Jonkin verran lankaa on kulunut neulakinnasharjoitteluun ilman että niistä olisi syntynyt mitään valmista.


Onnellista uutta vuotta kaikille.

6 kommenttia:

 1. Ihana huivi ja upeat kintaat.
  Oikein onnellista uutta vuotta siullekkin,

  VastaaPoista
 2. Huivin reuna kääntyy, koska se odottaa jo karonkkaa! Kauniit kintaat. Muistan erään mirrukan, joka pureskeli pyöröpuikon siiman karheaksi ja sai ihan oman lankakerän... Hyvää uutta, alkavaa vuotta!

  VastaaPoista
 3. Kaunis huivi ja lämpöisen väriset käsineet :).

  Tähden lentoa,
  elämää rentoa,
  ei huolen häivää,
  iloisin mielin kohti
  huomista päivää!
  Uusi vuosi tuokoon taikaa,
  iloa ja onnen aikaa!

  Onnellista uutta vuotta!

  VastaaPoista
 4. Kyllä kelpaa karonkkaan lähteä noin komiaan huiviin sonnustautuneena.
  Hyvät ovat kintaat talviviimoja vastaan.
  Pitää sitä ajankulua olla Dessiläkin ettei ihan lankakorin viereen tylsisty ;o).
  On sinulla totisesti sukkelat puikot & koukut. 2015 valmistuneet saldo on hatunnoston arvoinen.
  Antoisaa alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
 5. Kaunis huivi ja ihanat kintaat. Hyvin olet pysynyt tasapainossa lankojesi kanssa =))
  Mukavaa ja onnekasta alkanutta vuotta!!!

  VastaaPoista
 6. Onpas kaunis ja hentoinen huivi, ja pirtsakat kintaat:)ja voin uskoa, että suloinen Dessi mukana käsitöissä, täytyyhän sitä osallistua :)
  Sä olet kyllä ollut aikaansaava,mitä kaikkea valmistuukaan tänä vuonna :)
  Oikein Hyvää ja idearikasta kuluvaa vuotta!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi