sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Harmaata ja värikästä


Kun täällä Etelä-Suomessakin vihdoinkin on kunnon talvi <3, innostuin neulomaan lisälämmikettä yläpäähän.

 
 


Ensin valmistui Jesarista (Cascade 220) kauluri Aqueo Cowl -ohjeella. Lankaa kului 70 g ja neuloin kaulurin 4 mm Knit Pro Cubikseilla. Tämä valmistui noin vuorokaudessa, kun käytin kahvitauotkin ahkerasti neulomiseen. Alun perin tein tämän esikoiselle, joka kulkee 3 km matkan työharjoittelupaikkaansa mopolla, mutta poika ei halunnut sitä. Minulla tämä tulee kyllä käyttöön koiralenkeillä.Sain joululahjavaihdosta neljä kerää Dropsin Karismaa (väreissä poltettu oranssi ja sinapinkeltainen) ja ohjeen Flaming Hatiin. Neuloin M-kokoisen hatun 3/3,5 mm Knit Pro Symphonie -pyöröillä. Lankaa kului yhteensä 140 g. Hattu ei pääse ollenkaan edukseen näin ilman päätä kuvattuna, mutta en tähän hätään saanut kuvaajaa ulos päivänvalolla. Tämä on niin kiva hattu, että siitä piti päästä kertomaan heti sen valmistuttua, vaikka kuvat ovatkin taas mitä sattuu.

Hattua voi käyttää kummin puolin vain ja yritin päätellä langat niin siististi, että molemmat puolet käyvät päällipuoleksi. Tässä ei ainakaan päätä palella!

T
'

 
Tein ensimmäisen kerran virkatun alun apulangalla ja  neuloin brioche -neuletta - mitä se sitten lieneekin suomeksi.
 


Seuraavaksi on tarkoitus lämmittää alakehoa: molemmat pojat tilasivat säärystimet ja voisin tehdä yhdet säärystimet lisää itsellenikin. Perjantaina kun kävelin vajaan kilometrin matkan työkaverin karonkkapaikasta bussipysäkille, olisin kaivannut myös villahousuja. Talvella tulee harvoin käytettyä leninkiä ja ohuita sukkahousuja, joten en ymmärtänyt pukeutua riittävän lämpimästi.


8 kommenttia:

 1. Onpa ihania värejä sun langoissa! Tuo oranssi on varsin herkullinen. Harmaan kaulurin pintaneule on tosi kivan näköinen.

  Mä olen vasta tänä talvena tajunnut säärystimien idean. Nehän lämmittävät tosi paljon vaikka farkkujen päällä. Miten mä olen ennen edes tullut toimeen ilman moisia?!

  VastaaPoista
 2. Nyt kestää yläpää lämpimänä :) kauluri on lämmin jahattu ihan mahtava, kaunis kuin keväinen tulppaani.

  VastaaPoista
 3. Nyt on tarvinnut villaa ylle.
  Niin on Huopatossusen oranssi hattu, että on taatusti mieluinen. Neulos on jännittävään&elävän näköistä.
  Ohuisiin sukkahousuihin pukeutunut on taatusti haaveillut villahousuista näilläkin pakkasilla.
  Pirteitä talvipäiviä!

  VastaaPoista
 4. Ihanat värit, aivan mahtavat. Sinulla on hyvä värimaku.

  VastaaPoista
 5. Eksyin blogiisi ekan kerran, mutta en varmasti viimeistä kertaa! Tervetuloa kylään minun blogiin!

  VastaaPoista
 6. On varmasti tarpeen, ku rupes meillä Suomessakin talvea pitämään. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksi. Tykkään lukea kaikkia erilaisia blogeja. Ois kiva jos tulisit kylään Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
 7. Oi,oi, tuollaista kauluria pitäisin kyllä, ihana kuvio ja tuo harmaaväri :) Ja hattuhan on niiin kaunis, upeat värit ja tuo neulos, wau! Jostain syystä ei kommentointi onnistu mun koneelta ed.postaukseen..kauniit tossut, en tajuu ollenkaan, miten saat noin kaunista kuviointia sillä neulatekniikalla, hienoa jälkeä :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi