keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Säärystimiä

Se siitä talvesta sitten :( No, toivottavasti ei kuitenkaan,  vaikka ankeaa vesikeliä on muutaman päivän ollutkin. Minä toivotan riemulla pakkaset takaisin jos ovat tullakseen.


Pojat pyysivät kapeita säärystimiä ulkohousujen alle pidettäviksi. Kummassakin lanka on Aade Löngin 8/2 villaa, menekki 31 g. Neuloin 3,5 mm pyöröillä 35 silmukalla 3 o 2 n -joustinta. Langanmenekki oli 31 g / pari.
Kuvatessa tuli (taas) kiire, kun esikoinen tarvitsi hädintuskin valmiit säärystimet lumitöitä varten jalkaansa. Hän veti ne ulkohousujen päälle eikä ehtinyt olla kuvattavana kuin tämän yhden kuvan verran. No, lumityöt tulivat tehtyä, joten en valita :D Kumpiakin on siis kaksi: esikoiselle siniset ja kuopukselle oranssit. Värivalinnat ovat poikien.

Itselleni neuloin jämälankasäärystimet Hanna LeväniemenPearl Chain Mittens -ohjeen kuviota käyttäen. Loin 66 silmukkaa ja neuloin säärystimet 3,5 mm pyöröillä. Lankoina Flaming Hatista jääneet Drops Karismat ja Sandnes Smart valkoisena ja grafiitinharmaana. Lankoja jäi kiusallisen vähän (10-30 g / väri), mutta en halunnut tehdä säärystimistä yhtään pidempiäkään. Nämä ovat juuri sopivat. Ja pääsevät toivottavasti vielä tänä talvena käyttöönkin.

 

Dessi "auttoi" taas kovasti kuvauksessa. Asterix sen sijaan odotti vähän kauempana. Tympääntynyt ilme taitaa johtua loskakeleistä. Ei pakkanen eikä loskakaan Asterixia kuitenkaan sisällä pidä, vaan ulkona pitää käydä useita kertoja päivässä. Kunhan vain pääsee riittävän nopeasti takaisin sisälle :)

5 kommenttia:

 1. Kauniita säärystimiä. Hamosen kanssa voit käyttää omiasi, vaikka pakkaset poistuisivatkin. Säärystimet on yllättävän näppärä asuste.

  VastaaPoista
 2. Minulla oli joskus aika tavalla tuon Asterixin näköinen kissa. Kissa voisi olla mukava, jos tulee joskus tilanne, ettei koiraa voi pitää. Toisaalta voisi tietenkin olla sekä kissa että koira. Mitähän Koirapoika tuumais, jos kissa muuttais meille.
  Juu kauniit säärystimetkin.

  VastaaPoista
 3. Mukavat nuo poikiesi säärystimet ja omasi on tosi kauniit.
  Meillä koira ei oikein tykkään näistä tän talven keleistä, mieluimmin makoilee uunin kupeessa.

  VastaaPoista
 4. Juu silloin ei parane vitkutella, jos joku on menossa innolla lumitöihin.
  Säärystimet tulevat käyttöön, kun on itse valinnut värin.
  Nuo sinun omat säärystimet ovat oikeat namuset.
  Pakkasaurinko katosi ja nyt sataa silkkoa vettä.
  Sukkelia puikkoja sekä mukavia päiviä!

  VastaaPoista
 5. Kauniita säärystimiä. Hyvä kun heti käyttöön menevät =))

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi