lauantai 21. helmikuuta 2015

Ensimmäiset kasvit kylvetty

Maltoin juuri ja juuri odottaa yläkuuta ennen kuin kylvin ensimmäiset chilit ja paprikat.
 

Neulojakaverini Virpi antoi minulle vanhan akvaarionsa, joka on ollut erinomainen paikka kasvattaa taimia. Akvaarion päällä on lasit ja valaisin, mutta kuva piti luonnollisesti ottaa ilman niitä. Vielä tilaa on vaikka kuinka, mutta kun kylvämäni neljä chili- ja kaksi paprikalajiketta pitää koulia, ei tila enää riitäkään. Puhumattakaan siitä, että aion kylvää vielä tomaatteja, yrttejä, papuja ja-vaikka-mitä. Joka kevät sama juttu - aina karkaa mopo käsistä.


Tarina lähetti minulle Chilivaarilta saamansa Star Fish -chilin siemeniä ja vinkkasi vielä blogin osoitteen. Löysin blogista mielenkiintoisen tavan idättää siemenet idätyslautalla. Kylvin puolet kunkin lajikkeen siemenistä lautalle ja puolet multaan. On mielenkiintoista nähdä miten siemenet itävät.

Chileistä aion kasvattaa tänä vuonna kahta vanhaa tuttavuutta (Apache ja Hungarian Hot Wax) ja kahta uutta (Star Fish ja Jalapeno). Paprikoista New Ace oli kasvatuksessa viime vuonnakin, mutta amppelipaprika Sweet Sunshine ei itänyt ollenkaan. Viime kesän alku ja loppu olivat niin kylmiä ja sateisia, että kaikkien lämpöä vaativien kasvien  sato jäi hyvin vaatimattomaksi.

Toivottavasti ensi kesästä tulee edeltäjäänsä parempi. Talvi on kyllä ollut harvinaisen kurja: on menty suoraan marraskuusta maaliskuuhun  ja koko ajan on liukasta tai loskaista tai kumpaakin :/ En yhtään tykkää, vaan odotan kesää.


Wisteria Walk -blogin pitäjä Lotta on avannut puodin josta löytyi tämä Kukkafarmari-sormus, joka oli sekä aiheeltaan että väreiltään kuin minulle tehty. Pakkohan se oli ostaa :D Kuva on valitettavan huono. Jo muutama vuosi sitten olen saanut Sarilta kukkakorvikset, joita käytän ahkerasti erityisesti kesäaikaan puutarhassa puuhastellessani. Pitäähän sitä olla asianmukaisesti varustautunut :D

Kasvien itämistä odotellessa :)

6 kommenttia:

 1. Outo kevät on kaikinpuolin. Jostain syystä minullakin on tänä keväänä haluja siementen idättämiseen. Yritän pitää himot kurissa ja odottaa, että kohtaus menee ohi.

  VastaaPoista
 2. Ihanaa kevät on alkanut.. Nyt jo idätetään..
  Minä olen tosi huono noissa esikasvatus jutuissa. Vaikka kovasti pidän kaikesta puutarhajutuista ja itse viljelen kesällä mökillä....
  Onnea idätykselle!!!!

  VastaaPoista
 3. Jokos se on esikasvatusten aika? Meillä tämä on mieheni harrastus. Siemenpusseja hän on jo ostanut ja kerännyt itse siemeniä. Uskallankohan minä näyttää hänelle postauksesi? Taitaa hänelläkin kuume nousta.

  VastaaPoista
 4. Puutarhan kevät, ihana, kaunis ajatus. Lainasin kirjastosta Rauno Tirri: Kirjeitä Naantalin luostarista Sisar Kristinan elämä , ISBN 978-952-92-7273-0 Mielenkiintoinen! Luetaan Naistenkerhossa ja useampi osti sen itselleen ja sukulaiselleen lahjaksi.

  VastaaPoista
 5. ;o) minulla on myös akvario kasvihuoneena.
  Kevättä se tekee, kun siemenet kantautuvat kaupasta kotiin.
  Aurinkoisia päiviä!

  VastaaPoista
 6. Huomaa, että kevättä selvästi ilmassa, kun nyt vähän jokapuolella puhutaan siemenistä ja idätyksistä, toivon että idätyksesi onnistuu oikein hyvin :) Hienon sormuksen olet ostanut, täytyykin käydä kurkkimassa tuon blogin antia, ja iloisesti lämmitti mieltä, että kukkakorvikset on löytäneet paikkansa, puutarha hommissa pitää nimenomaan olla kukkaset korvissa :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi