lauantai 21. joulukuuta 2013

Hyvää talvipäivänseisausta

Esikoisen tumput olivat jääneet auttamatta pieneksi ja hän pyysi uusia. Poika valitsi värit ja halusi "ihan tavalliset" tumput. Langaksi hän valitsi Viking Villeä ja 7 veljestä. Puikkoina käytin 3,5 mm Knit Pro Symphonie -pyöröjä ja magic looppasin tumput, tietysti :D

Aloitin tumput kärjestä ja neuloin kädenselän puolelle 3 o 1 n -joustinta. Kämmenpuoli on sileää neuletta.


Tein tumppuihin intialaisen peukalokiilan Ullaneuleen ohjeella. Vaikuttaa kyllä siltä, että tänä talvena (ai mikä talvi) ei tumppuja paljon tarvita :(

Tämän lumettoman pimeyden keskellä talvipäivänseisaus onkin oikein tervetullut juhla. Juhlistin päivää leipomalla kahdenlaista leipää: hedelmäistä mallasleipää ja piimään leivottua pähkinäleipää. Yhdet naapurimme saivat kumpaakin leipää ja toiseen naapuriin kävimme viemässä jo aiemmin leipomani englantilaisen hedelmäkakun.

Joulukalenterisukat ovat edenneet aikataulun mukaan. 19.12. sukkaan B neulottiin 19 kerrosta sillä värillä minkä värisistä lakanoista heräsi aamulla. Heräsin iloisen kirjavista ja huomasin, että lakana- ja pussilakanavarastoa olisi hyvä vähän päivittää, ettei tarvitsisi aina käyttää samoja toisiinsa sointumattomia.

Päivän tee oli Kofeiinikomppanian Veriappelsiini rooibos, joka piristi mukavasti aikaisin aamulla alkanutta kokousta, jossa puhuttiin vakavia. Hyvin vakavia. Olen huolestunut paitsi nuorten tutkijoidemme myös koko yksikkömme tulevaisuudesta. Ei niin kiva fiilis aloittaa loma :(

20.12. jatkettiin sukkaa A astiaston värisellä langalla. Minun astiastoni on Kustavin Saven Rosa, jota äitini alkoi ostella minulle jo kauan sitten ja jota olemme täydentäneet aika ajoin.

Joulukalenterista paljastui taas rooibosta: Kofeiinikomppanian gojimarja-tyrni. Lempeän makuinen rooibos.

 21.12. sukka A jatkui sillä värillä, jonka ystävä/työkaveri/perheenjäsen antoi. Minun sukkani jatkui vihreällä.

Päivän tee jää toistaiseksi yllätykseksi. Unohdin nimittäin töihin laput jotka tulivat teelaatujen mukana. Tähän teehen lähettäjä oli kirjoittanut tiedot vain lapulle eikä pussiin. Kyseessä on miedon hedelmäinen  vihreä tee.

Huomenna päivä on jo vähän pidempi :) Iloista viikonlopun jatkoa!

7 kommenttia:

 1. Kivat värit on poikasi valinnut lapasiinsa.

  VastaaPoista
 2. Kivat peruslapaset, ja tuo intialainen peukalokiila on melkein paras:)

  VastaaPoista
 3. Kauniit lapaset.
  Oikein Hyvää Joulua!

  VastaaPoista
 4. Komean pirteät langat esikoinen valitsi rasoihinsa. Nyt ei tuuli ahavoita kämmenselkiä. Pakkanen, kun ei laitatuta vanttuita käsiin.
  Joulukalenteritkin etenevät värikkään mallikkaasti.
  Voi, tuollaisten vakavien kokousten jälkeen saa totisesti tehdä pääkopassaan töitä, jotta joulumieli nousee päälimmäiseksi aatokseksi.
  Toiveikkaita päiviä!

  VastaaPoista
 5. Pojalla on värisilmää! Komiat tumput neuloit hänelle. Meillä satoi eilen silkkaa vettä. Pihassa on kukkasien päällä pikkuinen lumikasa, Isännän mielestä lumiraja kulkee siinä... Leppoisaa joulunalusaikaa!

  VastaaPoista
 6. Ihanat värit neuleissa. Ja hyvää joulua työ murheista huolimatta.

  VastaaPoista
 7. Ihanat.
  Ihanaa Joulunaikaa Sinulle Ja Läheisillesi

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi