torstai 5. joulukuuta 2013

Teetä ja sukkia

Joulukalenterisukkien neulominen on yllättäen pysynyt ihan aikataulussa, vaikka raportointi tökkii pahasti :)

Toisena päivänä aloitettiin sukka B vapaavalintaisella langalla. Koska aloitin sukan A harmaalla, päätin aloittaa toisen sukan ihan erityyppisellä langalla. Sen jälkeen piti neuloa kaksi kerrosta lompakon värisellä langalla. Lompakkoni on (alunperin ollut) musta-valkoinen, mutta kuvan musta-harmaa väritys kuvaa hyvin lompakon nykyistä väriä.

Kolmantena päivänä jatkettiin sukkaa B satunnaisesti valitulla värillä. Kuopus käveli sattumalta ohi ja valitsi pussista tämän punakirjavan langan.

Neljäntenä päivänä jatkettiin taas sukkaa A, jonka alku on vapaasti valittu väri, sitten yksi kerros kännykän värisellä langalla. Sekä oma että työkännykkäni ovat tylsästi mustia. Neljännen päivän värin piti olla laukun väri. Ostin syksyn lomamatkalta keltaisen laukun, mutta koska minulla ei ole keltaista ohutta sukkalankaa, tein neljä kerrosta vihreällä. Mietin nimittäin pitkään ostanko keltaisen vai vihreän laukun.
Viidentenä päivänä piti neuloa sukkaan A viisi kerrosta pyyhkeen värisellä langalla. Käsipyyhkeeni on puna-kelta-oranssiraidallinen.

Myös teejoulukalenterissa olen pysynyt hyvin ajan tasalla, mikä ei minun teenkulutuksellani ole ongelma.

Toisena päivänä join rooibosta, jossa oli mausteena omenan paloja, appelsiinin kukkia, mustaherukan lehtiä ja lakritsin juurta. Todella hyvä makeahko rooibos.

Kolmannen päivän tee oli Forsmanin valkoinen helmi, yksi lempiteeni. Se on miellyttävän mieto ja helmet aukenenvat lasissa kauniisti. Tämä tee pitää hauduttaa nimenomaan lasissa tai lasisessa pannussa.

Neljännen päivän tee oli Nordqvistin tymäkkä vihreä Gun Powder. Tätä ei saa missään nimessä hauduttaa liikaa.

Viidentenä päivänä nautiskelin Nordqvistin valkoista Pai Mu Tan -teetä. Se osoittautui miellyttävän pehmeäksi tuttavuudeksi.

Myönnettäköön, että on minulla kolmaskin joulukalenteri. Olen aivan mahdoton Toljanteri-fani ja katson joulukalenterin Areenasta päivittäin :)

Raporttia rapsahtelloo aika ajoin, pysykää kanavalla ja 

oikein hyvää itsenäisyyspäivää!

7 kommenttia:

 1. Heipä hei.
  Bongasin blogisi jonkun toisen listalta. Nimenomaan tuo "tee" hyppäsi silmille, koska olen itse vasta opetellut teetä juomaan, ja kaappi alkaa pursuta erilaisia irtotee-laatuja :-D
  Kivoja juttujahan täällä on. Laitanpa talteen omallekin listalleni, niin löydän myöhemminkin :-)
  Tiedä vaikka nappailisin vinkkejä omiinkin käsitöihini.
  Joulunodotusterveisin, Satu

  VastaaPoista
 2. Monta uutta tee laatua oletkin jo kerinnyt maistella.
  Sukat edistyy hienosti ohjeiden mukaan, kiva nähdä sitten valmiina teidän kaikkien kalentirilaisten sukat:)

  VastaaPoista
 3. Tuohan on hauska keino valita sukkalangan väri, posa, laukku.
  Hyvää Itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 4. Onpas hauska sukkajuttu !
  Hyvää itsenäisyyspäivää ♥

  VastaaPoista
 5. Hyvää itsenäisyyspäivää! Hienosti etenee sukkasi, minulla on aloitus siirtynyt tulevaisuuteen muiden puuhien vuoksi.

  VastaaPoista
 6. Pitäs varmaan palata teen juontiin, nuo kuulostaa niin hyviltä, ennen join vain ja ainoastaan teetä :) Tuo joulukalenteri sukka juttu on mainio, eri aiheet eri väreille tms. värikkäiden joulusukkien vaihekuvia odotellessa :) Sori, että kommentoin viiveellä toistaiseksi, koirat hoitokuvioita tällä hetkellä niin tiiviisti, ettei oikein ehdi edes koneelle :( Mukavaa viikonloppua ja rapsutuksia karvaisille ihanuuksille :)

  VastaaPoista
 7. Hmm... mielenkiintoista. Itellä ei tule koskaan aloitettua sukanneuletta muuta kuin varresta päin. Pitäis joskus kokeilla jotain " uutta " :) .

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi