sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Knotty-sormikkaat

Villatakistani jäi lankaa yli ja huomasin, että minulla ei ole vihreitä käsineitä. Huivi ja pipo on ja niiden seuraksi valmistuivat Knotty-sormikkaat. Kuvakulma on hassu: sormet näyttävät tosi lyhyiltä, mutta ovat ihan sopivat. Olenhan minä kyllä melkoinen töppösormi :D

Ranteeseen neulottu kuvio piti mielenkiinnon yllä ja neulojan skarppina. Lanka on Austermann Stepiä ja neuloin sormikkaat 3 mm Knit Pro Symphonie -pyöröillä. Sormet neuloin kyllä lyhyillä sukkapuikoilla.

Unohdin kuvata joulukalenterisukan eilen, mutta tässä tämänpäiväinen otos. Eilen piti jatkaa sukkaa B omien silmien värisellä langalla ja siitä tuo vihreä raita. Tänään piti neuloa lempihedelmän  tai -kasviksen värinen raita. Lempikasvikseni on chili. Minulla ei ollut ihan sellaista tyypillsen chilin punaista lankaa, mutta toisaalta chilejä on niin monen värisiä ja makuisia, että monivärinen raita kuvaa chilejä hyvin.

En ole tähän asti ymmärtänyt kuvata sukkia yhdessä, mutta Osakaisen blogista sain idean kuvata sukat rinnakkain. Sukkia neulotaan vuoropäivinä eri tahtiin eikä niitä voi siis tehdä samalla pyöröllä. Koska minulla on vain yhdet 2 mm pyöröt, joudun neulomaan toista sukkaa sukkapuikoilla. Ei ole minun lajini se :D Silmukat putoilevat puikoilta ja osa puikoista on toistuvasti jossain muualla kuin neule.

Teejoulukalenterikin on ajan tasalla. Eilinen tee oli Kofeiinikomppanian Vihreä Sitruuna, vihreä sencha. Raikkaan makuinen tee. Tänään yksi lemppareistani Lapsang Souchong sai vahvan kilpailijan, kun luukusta paljastui Forsmanin Finlandia: musta tee maustettuna tervalla, sitruunalla ja ruiskukalla.

Tänään satoi lunta sen verran että voi sanoa maan olevan valkoinen. Tosin lumi tuntuu jo sulavan kovaa vauhtia :(

Olimme ulkoilemassa päivän valoisimpaan aikaan. Eipä tuota juuri valoisaksi voinut kutsua, kun hämäräkytkimellä toimivat pihavalotkin olivat koko päivän päällä.

Mutta valoa kohti mennään. Ensi lauantaina saamme jo juhlia talvipäivänseisausta :)

12 kommenttia:

 1. Ihanat sormikkaat ja vieläpä lempiväriäni. Ihanat nuo palmikot.

  VastaaPoista
 2. Kauniit sormikkaat, ja niin ihan väri :) Joulukalenterisukat alkavat olla ihanan värikkäät :) Lunta meilläkin ja lämpöasteita +2 , ja koirat ulkoilun jälkeen kuin lumipalloja :)

  VastaaPoista
 3. Kauniit sormikkaat, noita passaa pitää:)

  VastaaPoista
 4. Tyylikkäät sormikkaat, varret näyttää juurkin mukavan pitkiltä, lämpimiltä. Kuvio on mahtava!

  VastaaPoista
 5. Todella kauniit sormikkaat :-)
  Finlandia-tee sopii kuulemma tosi hyvin rieskan ja suolalohen kera nautittavaksi. Korostavat toistensa makuja.
  Itse en vielä ole rohjennut Finlandiaa ostamaan.

  VastaaPoista
 6. Nyt nostasin hattua, jos sellainen olisi päässäni. Olen yhdet sormikkaat elämässäni tehnyt ja ne riitti, sitä lajia. Upeat nuo sinun omasi.
  Vai tee-kalenteri .....ja minä juon melkein aina tätä samaa.Juuri nyt hörppäsin viimeiset pisarat :)
  Mukavaa viikkoa ♥

  VastaaPoista
 7. Komea kuvio käsineissäsi.Tuli mieleen eräs neulekirja muinaisneuleista.
  Sukat etenevät hienosti. Juu-u ;o) sukkapuikot ottavat välillä omaalomaa virastansa ja sitten onkin riemu ylimmillään, kun niitä silmäpakoja kalastelee virkkuukoukulla.
  Annana kaksi hämärää vastakkain ja vielä senkin jälkeen päivä lyhenee.
  Kohta ollaan kuitenkin isännän puolella päivän mitassa ja juhannusta kohden mennään.
  Pirteää mieltä!

  VastaaPoista
 8. Todella kauniit sormikkaat! Minä en ole eläissäni sormikkaita tehnyt, jotenkin se sormien neulominen ei inspiroi...

  VastaaPoista
 9. Sormikkaat hienot, mutta en ymmärrä tuota pöyröpuikkoinnostusta ;) Se on minusta niiin hankalaa, että sukkapuikkoihin palasin. Ei ne mihinkään tipu ne puikot ;)
  Laitoin ostoslistalle tuon Finlandian. Pakko päästä kokeilemaan.

  VastaaPoista
 10. Nätit sormikkaat ja sukatkin näyttävät kivoilta. Minä jätin tuon sukkahaasteen väliin ja nyt vaan ihailen muiden aikaansaannoksia.

  VastaaPoista
 11. Onpa kertakaikkisen kauniit sormikkaat! Mun pyöröt taipuvat vain sukkiin ja pipoihin. Tai ehkä se on taito mikä rajoittaa.
  Kaunis koiruli vikassa kuvassa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi