keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Valmiit joulukalenterisukat

Unohdin kuvata sukat 22.12., jolloin neulottiin sukkaan B raita jalassa olevien sukkien värillä. Minulla oli raidalliset sukat, joissa oli mm. mustaa. 23.12. jatkettiin sukkaa B neulomalla lähinnä olevan kirjan kannen värinen raita. Lähelläni oli monta kirjaa, joten raidastakin tuli monivärinen. Tässä vaiheessa päätin, että nyt riittää. Siis sukkien pituus ja neuloin resorin. Itse projekti ei kyllästyttänyt yhtään :)

Joulukalenterista tuli kumpanakin päivänä vihreää  teetä: Forsmanin Chamraj maustettuna limellä ja sitruunalla ja Gunpowder-tee, jota oli jo aikaisemmassakin luukussa. Voimakkaan makuista teetä, josta pidän kovasti.


Jouluaattonakin unohdin kuvata sukat - odotin kai niin kovasti Joulupukkia ;) Silloin piti kuitenkin jatkaa sukkaa A neulomalla lankavaraston hallitsevan värin värinen raita. Minun lankavarastoani osoittautui hallitsevan itsellenikin yllätykseksi valkoinen lanka. Sitä ei kuitenkaan löytynyt sukkavahvuutena, joten tein viimeisen raidan raitalangalla. Pääsin samalla eroon lopuista pätkävärjätyistä langoista, joissa on niitä kummallisia tipluja. Pätkävärjätyt ovat muutenkin vähentyneet varastostani ja vaihtuneet hillitymmin raidoitetuiksi.

Päivän tee oli osuvasti Forsmanin Pukin Pusu.


Tässä n.s. päivänvalossa otetussa kuvassa ovat valmiit sukat jalassani. Harmillisesti niistä tuli vähän liian isot, mutta menevät kyllä kotisukkina. Huomatkaa tyylikkäät raitakalsarini :D Olin juuri lähdössä ulkoilemaan ja esikoinen sattui tulemaan sopivasti paikalle kuvaamaan sukat.

Ajattelin aamulla, että lähden koiran kanssa kävelylle vasta päivänvalossa. Sitten katsoin Ilmatieteenlaitoksen ennustetta ja tulin siihen tulokseen, että päivänvaloa tarvinnee odottaa ensi vuoden puolelle asti. Niinpä päivän ulkoilut tuli tehtyä hämärissä puolenpäivän molemmin puolin. Voi kunpa jo sataisi lunta!

Osallistuin Ravelryssa kahteen jouluvaihtoon, joten lanka- ja teevarastoni eivät ihan heti lopu, minkä alla olevat kuvatkin toistavat:


Mieskin muisti minua 500 g:lla liettuassa tehtyä Vironvillaa.  Ennen joulua lankavarastoni ehtikin hetken olla parisataa grammaa pienempi kuin vuoden alussa :D Teevarastokin kasvoi neljällä pussillisella teetä, joten ihan heti ei tulee pulaa myöskään juotavasta.


Huomenna juhlitaan esikoisen 15-vuotispäivää ja hän saa lahjaksi toivomansa porolapaset. Ohje oli parin vuoden takaisessa Novitassa ja olen antanut kaikki vanhat suomalaiset käsityölehdet pois. Olin ihan varma, että näiden ohje on netissä, vaan eipä ollut. Onneksi kirjasto pelasti. Epäilin punaisen langan riittävyyttä ja aloitin tumput ranteesta ja neuloin resorin lopuksi. Voi olla että resoria pitää vielä jatkaa muilla väreillä, mutta odotetaan mitä lahjan saaja sanoo :) Lankoina käytin Viking Villeä ja Novita 7 veljestä ja neuloin tumput 3,75 mm pukoilla. Ohje oli tehty Isoveljelle ja oloisi pitänyt aloittaa kuvio vasta myöhemmin, niin ei olisi tullut niin pitkää yksiväristä osuutta sormiin. Poika ei halunnut ohjeessa olevia raitoja poron ylä- ja alapuolelle.

9 kommenttia:

 1. Vau miten upeita raitoja ja ihanat porolapaset. Onnittelut esikoiselle.

  Minäkin olen saanut nyt neulottua enemmän. Kurkkaappa blogiini.

  Ihanaa Joulun jatkoa

  VastaaPoista
 2. Kauniit jämälankasukat, sukista parhaimmat värillänsä. Kauniit porolapaset. Oikein hyvää joulun jatkoa ja loppuvuotta ja toivotan samalla parempaa uutta vuotta:)

  VastaaPoista
 3. Hienot kalenterisukat tuli :) Ja aivan ihanat lapaset, harmaata koiranulkoiluilmaa on täälläkin ja märkää, mukavaa joulunaikaa teille kaikille :)

  VastaaPoista
 4. Vitamiinit talven pimeyteen on nyt näppärästi sukissa eli paikalla kun tarvitaan! Komeat porotumput, hieno lahja, Onnea sankarille! Satanut on koko joulun ajoittain, mutta ulkoilemaan lähdetään tänäänkin ja ilmeisesti ilman sadetta.

  VastaaPoista
 5. Oli tosi mielenkiintoista seurailla sukkien etenemistä, ja nyt valmiina ne on tosi upeat.
  Porolapaset on hauskat.
  harmaata on täälläkin.

  VastaaPoista
 6. Kyllä joulusukat ovatkin iloisen näköiset.
  Koreat porot syntymäpäiväsankarille. Onnentoivotukset täältäkin!
  Mukavia päiviä koko perheelle!

  VastaaPoista
 7. Hauskat sukat.
  Noista langoista olen kade, ihania :)

  VastaaPoista
 8. Kivat sukat. Ehkä tuollainen haaste on ensi joulun maissakin.
  ja lapaset: mainion näköiset porot

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi